Обучение по рисуване

С изкуство е свързан живота ни!

За най-малките
от 4-6г.

Децата са малки хора, родени със своите уникални особености. Докосването до изкуството чрез творчество в най-ранна детска възраст е от изключително значение .То носи радост и щастие за детето, което може да го съпътства през целия му живот.

Обучението включва : Рисуването като игра, емоция, изява. Развиване на образното мислене и въображението. Първи понятия за цвят и форма. Запознаване с изразните средства и материали.

За по-големите
от 7-14г.

Талантът е първото необходимо условие за изкуство. За да се развива той трябва да се насърчава и доизгражда.

Обучението включва: Изграждане и отношение към изкуството, запознаване с автори и история на изкуството. Развиване на творческото мислене. Рисуване и изучаване на техники в изящните и приложни изкуства: графика, живопис ,стъклопис, батик, колаж, декупаж, плъсти и др. Творчески изяви и участия в изложби, конкурси, пленери, проекти.

За ПО по-големите 15-20г.

Творчеството е най-чистото отражение на вътрешния свят. Чрез него можем да открием и изявим себе си, да израснем като създаваме!


Обучението включва: Творческо търсене, себеоткриване и рзвиване на творческия потенциал, професионална насоченост. Начало на академично рисуване, рисуване по натура, абстрактно рисуване. Работа с различни материали и усвояване на техники в изящните и приложни изкуства и приложението им. Творчески изяви и участия в пленери, изложби, проекти.

За възрастни от 20…………..

Изкуството е магия, емоция. Арт терапия за душата, изразяване на вътрешното усещане. Начин на общуване!

Обучението е съобразено със желанието на кандидатите да рисуват и да усвоят различни техники в изобразителните изкуства.

ПОДГОТОВКА ЗА ИЗПИТИ ПО РИСУВАНЕ

С изкуство е свързан живота ни!

За Художествени училища- 9-10г.

(Кандидатстване след 4ти клас )

Обучението включва : Фигурална композиция по тема, работа с цвят в техники акварел , сух и маслен пастел.

За Художествени гимназии – 13-14г.

(Кандидатстване след 7ми клас)
Обучението включва : Рисуване по натура, композиция, перспектива, моливна техника. Обемно изграждане на предмети.

За Университети по изкуствата – 15-20г.

(Кандидатстудентска подготовка)

Обучението включва: Академично рисуване, композиция, перспектива, анатомия, цветознание, дизайн, работа с графични и живописни материали и техники по конкретните изпити на всеки кандидат.
Портфолио за Университети по изкуства в страната и чужбина. За специалности в изящните и приложни изкуства: живопис, графика, реставрация, иконопис, илюстрация; Дизайн : графичен, продуктов, пространствен, архитектура ,сценография, мода, анимация и др.

Ще се радваме да поговорим!

Няма нищо по-хубово от разговор за изкуство. Винаги сме на разположение ако имате нужда от съвет или въпроси свързани с нашите курсове.